Een handgemaakte gravure. Karakteristiek!

Het toppunt van het graveerambacht. Zo kunnen we deze graveertechniek gerust noemen. Handwerk waarbij de goudsmid werkelijk een kunstenaar wordt.
Het oude ambacht van handmatig graveren is ontstaan bij de goud- en zilversmeden. Zij verfraaiden hun gouden en zilveren voorwerpen met gravures.

Bijzondere sieraden of vormen

Wanneer het sieraad zeer bijzonder is van vorm, kiezen we voor een handgravure. Veelal is de gravure zelf zo bijzonder dat deze machinaal niet na te bootsen is. Denk maar eens aan het familiewapen of een vingerafdruk. Van de mogelijkheden en voorbeelden zou een lange lijst te maken zijn.
Bij een handgravure komt de fijngevoeligheid van de edelsmid werkelijk tot uiting. Met een graveersteker wordt materiaal weggestoken, zodat de verwachte beeltenis langzaam maar zeker tevoorschijn komt.

De vertrouwde service van Luctra
  • Star
  • Star
  • Star
  • Star
  • Star
Lees wat anderen zeggen
Zes ervaren goudsmeden in eigen atelier
Ambachtelijke bewerking met innovatie technieken en apparatuur
Ruime collectie zilveren en gouden sieraden en horloges aanwezig
Goudsmeden met liefde voor het ambacht

We ontwerpen en vervaardigen sieraden met passie. Dat begint met het juiste ontwerp. Precies passend bij uw persoonlijkheid en de eventuele persoonlijke touch die u eraan wilt geven.

Zegelringen en hangers lenen zich bijzonder goed voor een handmatige gravure. Wilt u zich laten adviseren, kom dan gerust langs in onze winkel.

Twijfelt u over de mogelijkheden, of heeft u al een sieraad dat u mogelijk handmatig wilt laten graveren? Breng dan eens een bezoek aan ons atelier. Onze goudsmeden adviseren u graag persoonlijk. Welkom bij Luctra Goudsmeden in Kootwijkerbroek.

Waarmee kunnen wij u helpen?