Sieraden aanpassen? Luctra is het juiste adres!

Ooit een sieraad laten maken of gekocht dat u wilt laten aanpassen? Dan bent u bij Luctra Goudsmederij bij de juiste specialist. Onze goudsmeden zijn ambachtelijke professionals die altijd beginnen bij het begin: adviseren!

De ambachtelijke professionals van Luctra

Nieuw, omsmelten of renoveren. We doen het allemaal even graag. Kunstwerkjes waar u als drager (weer) enthousiast van wordt, daar krijgen wij energie van.
Schroom dus niet om uw wensen aan ons voor te leggen. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. Een aanpassing, een toevoeging (bijvoorbeeld edelstenen of juist een vereenvoudiging? Klik hier om een afspraak te maken en wij adviseren u vraag.

Luctra biedt een breed scala aan mogelijkheden

Luctra is nadrukkelijk goudsmid. Dat is een verschil met een juwelier. De goudsmid is opgeleid om sieraden te ontwerpen en te vervaardigen. Echt een ambacht dus, wat veel meer inhoudt dan de verkoop van mooie producten. Dat wil niet meteen zeggen dat een goudsmid duurder is dan de juwelier. Het budget en de wensen zijn leidend.

Naast de mogelijkheden van eigen ontwerp biedt Luctra een bijzondere collectie juwelen van sieraden. Denk hierbij aan:
– Armbanden
– Oorsieraden
– Colliers
– Parelsieraden
– Herinneringssieraden
– Ringen
– Horloges

Graag adviseren we u om uw sieraad verder te verbijzonderen. We doen dit door middel van een machinale of handmatige gravure.

Handmatige gravures
Dit oude ambacht is ontstaan vanuit de goud- en zilversmeden. Zij verfraaiden hun gouden en zilveren voorwerpen met gravures.

Machinale gravures
Om uw sieraad een persoonlijke touch te geven, kunt u ervoor kiezen om het te laten graveren. Of het nu gaat om een collier, hanger, armband of (trouw)ring; wij verzorgen graag de gravure. Luctra werkt met een zeer geavanceerde computergestuurde graveermachine, waardoor de mogelijkheden onbeperkt zijn. Van een gravure in uw eigen handschrift tot bedrijfslogo’s in jubileumgeschenken: alles is mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden, onze goudsmeden informeren u graag.

Als het voorwerp door zijn afwijkende vorm niet met de machine te graveren is, of de gravure zo speciaal is (familiewapen, vingerafdruk), blijft een handgravure over. Bij een handgravure wordt materiaal weggestoken met een graveersteker. Daardoor hebben deze gravures een luxere uitstraling en een langere levensduur.

Heeft u een prachtig familiewapen waar u graag uw zegelring of hanger mee wilt verfraaien? Wij kunnen het voor u realiseren.

Waarmee kunnen wij u helpen?