Handgemaakte sieraden zijn onze passie!

Een sieraad vertelt iets over u als persoon. U brengt een gevoel over. Daarom worden alle sieraden met de hand gemaakt. Precies passend bij uw verhaal of wens. Dat is de reden dat we de achtergrond van uw vraag zo graag willen weten. Het is de inspiratie die een sieraad persoonlijk en uniek maakt. Het ambachtelijke vakmanschap van Luctra.

Wij adviseren en begeleiden u over de hele breedte van ons vakgebied. Van ontwerp tot ambachtelijke realisatie of renovatie. Ook het samensmelten of omsmelten van bestaande sieraden behoort tot de mogelijkheden. Ook voor reparatie bent u bij Luctra aan het juiste adres. Van nieuwe batterijen voor uw horloge tot aan complexe reparaties van uw sieraad.

De vertrouwde service van Luctra
  • Star
  • Star
  • Star
  • Star
  • Star
Lees wat anderen zeggen
Zes ervaren goudsmeden in eigen atelier

Ambacht in een moderne omgeving. Ons atelier bruist van vakmanschap. Een inspirerende omgeving waar uw wens en gevoel omgezet wordt naar kunstwerken.

Ambachtelijke bewerking met innovatie technieken en apparatuur

Onze goudsmeden zijn echte specialisten in een omgeving waar microscopen en moderne technieken het beeld bepalen.

Ruime collectie zilveren en gouden sieraden en horloges aanwezig

Naast het maatwerk biedt Luctra een ruime collectie sieraden en horloges. Echt een aanrader om eens langs te komen om uzelf te inspireren.

Luctra biedt een breed scala aan mogelijkheden

Luctra is nadrukkelijk goudsmid. Dat is een verschil met een juwelier. De goudsmid is opgeleid om sieraden te ontwerpen en te vervaardigen. Echt een ambacht dus, wat veel meer inhoudt dan de verkoop van mooie producten. Dat wil niet meteen zeggen dat een goudsmid duurder is dan de juwelier. Het budget en de wensen zijn leidend.

Naast de mogelijkheden van eigen ontwerp biedt Luctra een bijzondere collectie juwelen van sieraden. Denk hierbij aan:
– Armbanden
– Oorsieraden
– Colliers
– Parelsieraden
– Herinneringssieraden
– Ringen
– Horloges

Voordat we hét sieraad maken dat precies bij uw persoonlijkheid past zijn er een aantal stappen nodig.

Handmatige gravures
Dit oude ambacht is ontstaan vanuit de goud- en zilversmeden. Zij verfraaiden hun gouden en zilveren voorwerpen met gravures.

Machinale gravures
Om uw sieraad een persoonlijke touch te geven, kunt u ervoor kiezen om het te laten graveren. Of het nu gaat om een collier, hanger, armband of (trouw)ring; wij verzorgen graag de gravure. Luctra werkt met een zeer geavanceerde computergestuurde graveermachine, waardoor de mogelijkheden onbeperkt zijn. Van een gravure in uw eigen handschrift tot bedrijfslogo’s in jubileumgeschenken: alles is mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden, onze goudsmeden informeren u graag.

Als het voorwerp door zijn afwijkende vorm niet met de machine te graveren is, of de gravure zo speciaal is (familiewapen, vingerafdruk), blijft een handgravure over. Bij een handgravure wordt materiaal weggestoken met een graveersteker. Daardoor hebben deze gravures een luxere uitstraling en een langere levensduur.

Heeft u een prachtig familiewapen waar u graag uw zegelring of hanger mee wilt verfraaien? Wij kunnen het voor u realiseren.

Waarmee kunnen wij u helpen?