Een nieuw sieraad op maat laten maken? Welkom!

De zes goudsmeden van Luctra zijn ware kunstenaars. We werken met goud en andere edelmetalen en edelstenen. We beginnen echter bij het begin. Dat is uw verhaal of wens. Uw input is onze inspiratie voor het mooiste sieraad. Gegarandeerd een symbool dat precies bij u past. Het sieraad vertelt uiteindelijk een verhaal. Uw verhaal!

Van schets tot kunstwerk

Uw verhaal of wens is de inspiratiebron voor de nieuwe creatie. De volgende stap is het schetsontwerp. Op papier schetst één van onze goudsmeden een sieraad. Samen komen we tot een aantal mooie uitgangspunten. Daar hoort natuurlijk een prijsopgave bij.

U bepaalt of en wanneer wij aan de slag gaan. Nauwkeurig selecteren we de gekozen materialen. Met uiterste precisie gaat een van onze goudsmeden aan de slag. Na een paar eventuele kleine aanpassingen bent u de trotse drager van een Luctra sieraad. Met liefde gemaakt!

Luctra biedt een breed scala aan mogelijkheden

Luctra is nadrukkelijk goudsmid. Dat is een verschil met een juwelier. De goudsmid is opgeleid om sieraden te ontwerpen en te vervaardigen. Echt een ambacht dus, wat veel meer inhoudt dan de verkoop van mooie producten. Dat wil niet meteen zeggen dat een goudsmid duurder is dan de juwelier. Het budget en de wensen zijn leidend.

Naast de mogelijkheden van eigen ontwerp biedt Luctra een bijzondere collectie juwelen van sieraden. Denk hierbij aan:
– Armbanden
– Oorsieraden
– Colliers
– Parelsieraden
– Herinneringssieraden
– Ringen
– Horloges

Graag adviseren we u om uw sieraad verder te verbijzonderen. We doen dit door middel van een machinale of handmatige gravure.

Handmatige gravures
Dit oude ambacht is ontstaan vanuit de goud- en zilversmeden. Zij verfraaiden hun gouden en zilveren voorwerpen met gravures.

Machinale gravures
Om uw sieraad een persoonlijke touch te geven, kunt u ervoor kiezen om het te laten graveren. Of het nu gaat om een collier, hanger, armband of (trouw)ring; wij verzorgen graag de gravure. Luctra werkt met een zeer geavanceerde computergestuurde graveermachine, waardoor de mogelijkheden onbeperkt zijn. Van een gravure in uw eigen handschrift tot bedrijfslogo’s in jubileumgeschenken: alles is mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden, onze goudsmeden informeren u graag.

Als het voorwerp door zijn afwijkende vorm niet met de machine te graveren is, of de gravure zo speciaal is (familiewapen, vingerafdruk), blijft een handgravure over. Bij een handgravure wordt materiaal weggestoken met een graveersteker. Daardoor hebben deze gravures een luxere uitstraling en een langere levensduur.

Heeft u een prachtig familiewapen waar u graag uw zegelring of hanger mee wilt verfraaien? Wij kunnen het voor u realiseren.

Waarmee kunnen wij u helpen?