Veelgestelde vragen

Wat is het onderscheid tussen een juwelier en een edelsmid?

Juweliers hebben vaak alleen een grote collectie standaard ringen van gerenommeerde merken in hun zaak. Edelsmeden hebben vooral handgemaakte, speciale ringen. Die zijn vooral als voorbeeld bedoeld. Edelsmeden zijn specialisten in het ontwerpen van op maat gemaakte ringen helemaal volgens uw wensen.

Wat kost een set trouwringen?

Dat is heel moeilijke aan te geven. Doordat wij geen standaard collectie trouwringen hebben en trouw ringen volledig in samenwerking met de klant ontwerpen is elk setje uniek. De prijs wordt bepaald door het materiaal, dikte, breedte en wel of geen edelsteen in de ring. Daarom is het verstandig om een vrijblijvende afspraak te maken zodat er samen met de goudsmid een ontwerp wordt gemaakt en er een exacte prijs genoemd wordt. Zo weet u vooraf precies waar u aan toe bent.

Wij hebben zelf een ontwerp gemaakt, kunnen wij dit ontwerp laten uitvoeren?

Ja, Luctra Goudsmederij werkt jullie ontwerp graag uit. Uiteraard wordt het ontwerp uitvoerig met de goudsmid door gesproken en worden er goede adviezen geven.

Wij hebben een totaal verschillende smaak, wat nu?

Geen enkel probleem. Het komt vaker voor dat twee partners van verschillende stijlen houden. Aan Luctra de taak om trouwringen te ontwerpen die bij beide personen passen en toch een unieke set vormen. De trouwringen kunnen qua vorm, materiaal of kleur van elkaar verschillen, maar toch een prachtige eenheid vormen.

Wij weten helemaal niet wat we willen, toch maar een afspraak maken?

Ja, bij Luctra Goudsmederij nemen we uitgebreid de tijd om tot een mooi ontwerp te komen. Wij ervaren dit juist als een extra uitdaging om toch de trouwringen te ontwerpen die bij u passen.

Hoe lang voor onze trouwdatum is het verstandig om trouwringen uit te zoeken?

Zodra de datum bekend is, is het verstandig om een afspraak te maken. Zo kunt u weer wat van het lijstje afstrepen en hebben wij goed de tijd om u trouwringen met zorg en vakmanschap te vervaardigen. 

Ik heb een oude trouwring van een familielid, kan die worden verwerkt tot een nieuwe trouwring?

Ja, ook hierbij zijn er vele mogelijkheden. De oude trouwring kan (deels) zichtbaar blijven, of helemaal opgaan in de nieuwe trouwring. Ook hier maken we een prachtig ontwerp van zo dat het volledig naar u wens is.

Mijn partner is overleden, kunt u voor mij de trouwringen aan elkaar maken?

Ja, wij kunnen uw trouwringen aan elkaar maken. Uiteraard zullen wij, indien mogelijk, het emotionele karakter bewaren. Wij doen onze uiterste best om de originele gravure te bewaren. Uiteraard heeft u ook de mogelijkheid om een ander sierraad te maken van de trouwring. Een van vele mogelijkheden is een hanger. Om tot een juiste beslissing te komen van wat u gemaakt wilt hebben van de trouwring van uw partner is het belangrijk om u goed te laten informeren. Wij willen u daar graag bij helpen.

Wat is het verschil tussen diamant en briljant?

Diamant is de grondstof en briljant is de slijpvorm van 57 facetten (vlakjes). Diamant kan op verschillende manieren geslepen worden, briljant is er daar een van.

Is een edelsmid duurder dan een juwelier?

Nee, de prijs wordt bepaald door wat jullie willen. Willen jullie trouwringen in goud of platina, zonder of met briljant. Voor elk budget maken wij graag trouwringen en natuurlijk andere sieraden.

Vervangt u ook horloge batterijen?

Ja, u kunt bij ons de batterij van uw horloge laten vervangen.

Kan ik ook mijn klok bij u laten repareren?

Nee, klokken kunnen wij niet repareren. Op de vakschool is dit een compleet andere richting. De vakkennis voor het reparen van klokken hebben wij niet in huis. 

Kan ik ook met mijn reparaties terecht bij Luctra?

Ja, wij staan graag voor u klaar voor al uw reparaties.

Werkt u alleen met goud of ook met zilver?

Ja, wij werken zowel met zilver als met goud. Wilt u een zilveren ring of collier, wij maken die graag voor u. Ook het zilveren kinder ringetje hebben wij voor u.

Kun je bij Goudsmederij Luctra ook oorbel gaatjes laten schieten?

Ja, bij ons kun je ook oorbel gaatjes laten schieten vanaf 6 jaar. Het schieten inclusief een paar oorbellen en een flesje lotion kosten € 15,-.

Laatste nieuws
Kijk ook op onze Facebook pagina voor leuke nieuwtjes. > lees meer